Integratieve Kinder- en Jeugdtherapie

Integratieve Kinder- en Jeugdtherapie is een kortdurende en intensieve vorm van psychotherapie, speciaal voor kinderen (en jeugdigen) van 4 t/m 25 jaar. Integratief betekent dat alle verschillende manieren van kijken naar een kind en diverse behandelmethoden gehanteerd worden. Deze aanpak zorgt ervoor dat uw kind centraal blijft staan en geen slachtoffer kan worden van een methodiek of de visie van de therapeut. Het voordeel daarvan is dat de therapeut kan aansluiten bij wat uw kind nodig heeft.

Doel van de therapie
Uw kind helpen op eigen wijze weer controle te krijgen over datgene waar hij of zij last van heeft. De therapie heeft een kortdurend karakter, dit betekent veelal 5 tot 15 keer sessies van 45 minuten. Voorafgaand aan de therapie is er een intakegesprek met u als ouders en na elke 5 sessies spreken we elkaar weer.
Informatie voor kinderen

Ervaring van ouders van een meisje van 12 jaar:

"We zijn heel erg positief. Leuke praktijk, toegankelijk, laagdrempelig, veilige sfeer. Je bent echt heel goed, veel ervaring, professioneel, aardig, begripvol. De therapie is zeer doeltreffend".

 

Jeugdtherapie

Voor de groep in de leeftijd van 12 t/m 25 is er weinig goede en gerichte hulp te vinden. Ze zijn vaak te oud voor kindertherapie en te jong voor volwassenentherapie.
De adolescentie is een turbulente fase die verschillende vragen oproept en soms ook verschillende problemen en klachten met zich meebrengt. Wie ben ik? Waar sta ik voor? Waar ben ik goed in? Waar hoor ik bij?
Ouders weten niet altijd wat ze met hun puber aan moeten. Een therapeut kan de adolescent helpen om weer richting in zijn of haar leven te krijgen. De praktijk is gericht op hulp aan adolescenten en (jong)volwassenen.

 

Toestemming ouders

Wanneer de ouders van het kind (tot en met 15 jaar) zijn gescheiden, is de toestemming van beide ouders nodig om de behandeling aan te kunnen bieden. Er wordt bij aanmelding aan beide ouders gevraagd een gesprek aan te gaan, gezamenlijk, of elk afzonderlijk. In dit gesprek / deze gesprekken kan worden gewaarborgd dat beide ouders hun zorg en visie kunnen uitspreken, zodat de kans op een succesvolle behandeling van hun kind wordt vergroot. Wanneer een van de ouders hieraan liever niet wil meedoen, wordt dit vanzelfsprekend gerespecteerd en wordt aan de ouder verzocht schriftelijk toestemming te geven voor de behandeling van het kind.