Volwassenen

Integratieve therapie voor volwassenen is een vorm van psychotherapie.

De Integratieve benadering is een moderne stroming in de psychotherapie. Hierbij wordt uitgegaan van:

  • een resultaat- en doelgerichte benadering
  • een kortdurend en overzichtelijk therapeutisch behandeltraject
  • een op het individu gebaseerd behandelplan
  • de ondeelbaarheid van lichaam en geest (de 'gehele mens' staat centraal)
  • een therapeutische relatie gebaseerd op vertrouwen en respect

Sessies zijn erop gericht jouw vermogen tot veranderen te motiveren, te mobiliseren en te optimaliseren. Door het stellen van de juiste vragen, vind je de antwoorden. Het is een persoonlijke en verdiepende aanpak, met vaak verrassende inzichten.

Er wordt tijdens de therepie onder andere gebruik gemaakt van;

  • EMDR (eye movement desenzitisation and reprocessing)
  • ACT (acceptance and commitment therapie)
  • Hypnotherapie

 

HYPNOTHERAPIE:

Tijdens de therapie kan er gekozen worden door gebruik te maken van hypnotherapie (trance). Klachten, problemen of belemmeringen kunnen daarmee snel, doeltreffend en met blijvend resultaat worden aangepakt. Hypnotherapie is geschikt voor allerlei problemen: bij het aanpakken van angsten tot zingevingsvragstukken, van pijnbestrijding met psychosomatische klachten tot het verbeteren van prestaties op het gebied vanwerk of sport. Het grote voordeel van werken met hypnose is dat we niet alleen praten óver je klacht, maar dat we doelgericht zaken kunnen veranderen op het niveau waar je klacht ontstaat: in je onbewuste. Veel klachtn zijn het gevolg van automatisch onbewust aangeleerd gedrag of aangeleerde reacties. Met een bewuste benadering (erover praten) zijn die automatische reacties niet of nauwelijks te beïnvloeden. Het bewuste spreekt als het ware een andere taal dan het onbewuste. Als je bijvoorbeeld angstig of onzeker bent, dan wéét je wel dat die angst en onzekerheid nergens op lsaan. Maar hoe vaak je dat ook tegen jezelf zegt, van binnen voelt het anders, en daardoor blijf je er toch mee rondlopen. Hypnotherapie helpt je om de klacht bij de kern aan te pakken.

We kunnen in een traject volledig inzetten op hypnotherapie, of hypnotherapie gebruiken als ondersteuning van het gehele therapeutische traject.