Training voor ouders: Sleuteltraining HarTgrondig opvoeden


De sleuteltraining HarTgrondig opvoeden voor opvoeders is een hulpmiddel en verdieping op het boek   De sleutel tot je kind van Charlotte Visch. De visie achter deze training gaat uit van het principe dat  het kind de basis van ons handelen dient te zijn. De opvoeders leren anders naar hun kind te kijken en te luisteren. Alle 'negatieve' gedragingen van kinderen worden begrepen in de context waarin het kind leeft, denkt en voelt. Opvoeders leren (opnieuw) met een open en nieuwsgierige blik te kijken naar hun kind en te communiceren met hun kind. Vanuit de warmte en liefde die opvoeders daardoor (opnieuw) voelen ontstaat een nieuwe wederzijdse liefdevolle relatie met hun kind. De training is, net als het opvoedboek De sleutel tot je kind, bedoeld voor de gevorderde ouder. Dat is de ouder die bereid is naar zichzelf te kijken en zelf te veranderen teneinde het kind te helpen.

De volgende thema's, die voor de meeste opvoeders lastig zijn, komen aan bod; ongehoorzaamheid, liegen, zeuren, ruzie maken en gewelddadige reacties (schelden, duwen en slaan).

Sleuteltraining afbeelding

Een welkome aanvulling op de therapie en het aanbod in de praktijk.

Bovendien krijgt iedere opvoeder het opvoedersboek, een handige schoudertas, zes (gelamineerde) Sleutelkaarten (met belangrijke info van de les) en toegang tot de bijbehorende zes filmpjes gedurende het schooljaar.

Enkele reacties van ouders die de training gevolgd hebben: "Prettig om je kind met andere ogen te bekijken". "Praktijkgerichte cursus, ik heb er veel van opgestoken". "Ër wordt duidelijk uitgelegd, het is aanvullend op het boek". "Er is ruimte voor het delen van ervaringen". "De training heeft als effect gehad dat er verandering is bemerkt bij alle leden van het gezin".

De training bestaat uit 6 (donderdag-)avonden van 2,5 uur van 19:15 uur tot  21:45 uur.

Data: 11 en 18 april, 9 en 23 mei, 6 en 13 juni 2019

Locatie: Nog nader te bepalen (afhankelijk van het aantal deelnemers)

De training kost € 375,- per persoon, waarvan € 300,- voor zes avonden en € 75,- (incl. 6% btw) voor de materialen: de opvoedersmap met verdiepingsopdrachten, een tas en zes gelamineerde Quick-Reference-kaarten. Daarnaast dient het boek "Sleutel tot je kind" van Charlotte Visch te worden aangeschaft. Deze kost € 25,-. Heb je het boek nog niet, dan betaal je dus € 400,- inclusief alles. Als je als opvoedkoppel aan de training wilt deelnemen, dan zijn de deelnamekosten voor de tweede deelnemer € 275,-.

Via het bijgaand  inschrijfformulier kan je je opgeven voor de training. Klik hier voor de  algemene voorwaarden. Als de locatie bekend is, ontvang je hierover een mailtje.

             

Meer informatie over de inhoud van de training kun je lezen op: www.sleuteltrainingen.nl